Over mij

Geluk
Dromen
Vrijheid

Dit zijn woorden die bij mij passen. Waar ik in geloof. Belangrijk voor mij zijn.

Ik geloof in geluk. Geluk is overal, als je er maar voor openstaat.
Ik geloof in dromen. En deze werkelijkheid laten worden.
Ik geloof in vrijheid. De vrijheid van hoe je wilt leven en dat je hierin keuzes mag maken.

Wat ik inmiddels heb geleerd, is dat het leven bestaat uit momenten van ups en downs. Dat het geen zin heeft om tegen de stroom in te zwemmen, maar dat je het beste ‘go with the flow’ kan gaan. Het kost anders veel energie.

Net als ieder mens leer ik gedurende mijn leven lessen.
Heb ik blijdschap gekend en gestruggled met dingen. Van lichamelijke pijnen tot aan belemmerende gedachten.

Eén van mijn grootste struggles was jarenlang mijn werk. Ik had één grote droom: mensen helpen. Dit wist ik al van jongs af aan. Ik behaalde mijn diploma ‘Maatschappelijk Werk & Dienstverlening’ en ik was klaar voor dit avontuur. Vrij snel liep dit helemaal anders. Ik kwam erachter dat dit niet geheel bij mij paste. Ik ging ‘zoeken’, ik ging ‘dwalen’. Ik wist even niet meer, wat dan wel. Wat wilde ik?

En dat even werd weken, maanden en zelfs jaren. 6 jaar om precies te zijn. 6 jaar heb ik me afgevraagd wat ik nou eigenlijk wilde. Waar ik écht blij van werd. Wat bij mij paste. En ik bleef maar zoeken. Buiten mezelf. Naar antwoorden.

Ik had nog steeds die éne grote droom: mensen helpen. En ik was niet van plan die droom op te geven. Ik wist alleen niet precies hoe ik deze droom ging vormgeven. Het was me onduidelijk. Het frustreerde. Ik lag ervan wakker.

Tot dat éne moment. Dat éne besluit. Ik ging uitzoeken wat ik écht wilde. Niet meer buiten mezelf, maar in mezelf. Op zoek naar antwoorden.

Zo gezegd zo gedaan. Ik kwam erachter. En ik ging ervoor. Opnieuw naar school, wat ik ooit had gezworen nooit meer te gaan doen. Toch besloten om weer een opleiding te gaan volgen om zo uiteindelijk een eigen praktijk te starten. En … je raad het vast al; mensen te kunnen helpen. Zodat mijn droom toch nog uitkwam, maar dan wel op een manier die ik nooit had verwacht.

Het leven kan soms anders lopen dan je vooraf hebt bedacht.

En zo heb ik inmiddels van mijn hobby, werk gemaakt.

Gelukkig heb ik mijn droom nooit opgegeven.

Live your dream !

Als je mij zou kennen zou je weten dat: 
• Ik nooit zwarte of witte sokken draag, maar van kleurrijke sokken houd. Ik meer dan 365 paar gekleurde sokken heb, aangezien ik zo iedere dag een ander paar aan kan trekken. 
• De vrolijke kleurtjes niet alleen in mijn sokken zitten, maar ook mijn nagels altijd een mooi kleurtje krijgen. 
• Ik thuis ab-so-luut niet de kok ben. Als ik toch een keer bedenk te gaan koken dan verzin ik van alles om nog ‘even’ tussendoor te doen. Vervolgens vergeet ik dat ik aan het koken was … Ik kook dus niet meer. Ieder z’n taak …
• Ik nog al eens iets té enthousiast kan zwaaien naar iemand en er dan vervolgens achter kom dat ik naar heel iemand anders aan het zwaaien ben …